nasıl katılabilirim?

katılımda bulunmak isteyen herkes,
karalamadergi@gmail.com

adresine çalışmalarını ve / ya da yazılarını gönderebilir.

her katılımcı, diğer katılımcılara sonsuz başarılar diledikten sonra, karşılıklı olarak da kullanabileceği 3 adet A5 sayfa hakkına ve hukukuna sahiptir. Bu alanları istediği şekilde düzenleyebilir ve kullanabilir.
Sıkça sorulan sorulara örnekler olaraktan;

soru: illüstrasyonumun, fotoğraflarımın, afişlerimin, logolarımın, kolajlarımın vb. işlerimin köşesine adımı, soyadımı, e-posta adresimi ve kişisel web sitesi adresimi yazmalı mıyım sevgili karalama?
cevap: sevgili katılımcı ister belirt ister belirtme, belki de esrarengiz bir tasarım anlayışı peşindesindir kim bilir, biz bilemeyiz. eklersen harika olur, çünkü biz ayrıca çalışmaların altına isim eklemiyoruz. sadece içindekiler kısmına ismini istersen e-mailini ve istersen de kişisel web sitesi adresini ekliyoruz. Bunların hepsini e-postanda belirtmelisin.

soru: terliksi hayvanla ilgili makalemi text olarak göndersem uyar mı?
cevap: sevgili umarsız katılımcı, lütfen makalenizi nasıl bir sayfa, dizin tasarımı yapmak istiyorsanız o şekilde düzenledikten sonra .jpeg haline getirerek e-posta yoluyla gönderiniz. makalenizin uygun yerlerine isminizi ve okuyucularınızın size kolaylıkla ulaşması için e-posta adresinizi iliştirebilirsiniz.

soru: ey ulu karalama! işlerimi hangi formatlarda yollamalıyımdır?
cevap: karalama ulumaz, tükürebilir. işlerinize "benimadımişiminismi".jpeg formatında siyah beyaz baskıya uygun olarak levelları ayarlanmış bir şekilde ve rgb formatında 300 dpi. olarak yol veriniz. dikkat ediniz, sayfa kenarları traşlanabilir, arkalı önlü baskıda kayabilir. derginin boyutları sürekli değişebilir ya da üşengeçliğimiz yüzünden sürekli a5 olarak devam edebilir. Boyut meselesini ve diğer ayrıntıları yeni sayılarla ilgili duyurulardan takip edebilirsiniz.

soru: eski işlerimden, projelerden, ilkokul resim defterimden birşeyler yollayabilir miyim?
cevap: her sayı belirlenecek temalara uygun olursa neden olmasın? temaya uygunluk sorgulaması juri lamalar eşliğinde gizli kapaklı olarak yapılacaktır. örnek içinde örnek olarak;
"ıssız bir adaya düşseydiniz yanınıza alacağınız 3 şey ne olurdu?" temalı sayı için, ıssız bir adada eskiz defterinize karaladıklarınızı, yalnızlık duygusu kotarılmış afişlerinizi ya da 3 şeyiniz hakkındaki güzellemenizi gönderebilirsiniz.

soru: baba yadigarı az kullanılmış adidas süperstarlarımı satmak istiyorum, karalama'ya ilan verebilir miyim?
cevap: hem de bedavaya! her türlü ilanınızı sonunda cayıp kimselerin yüzüne bakamayacağınızı bilseniz dahi, 3 tane A5 hakkınız dahilinde gönderebilirsiniz. süperstarlar kaç numaraydı?

soru: sıkça sorulan sorulardan başka sorularım olursa ne yapmalıyım?
cevap: e-posta mantıklı.


her sayı için son katılım tarihi önceden belirtilir, gönderilen işler arasından çok gizli bir kurul tarafından seçmece yapılabilir, 3 sayı önce gönderilmiş bir iş 5 sayı sonra basılabilir, ya da tüm yukarıda yazılanlar yalanlanarak o sayıya özgü bir formatta iş istenebilir. tüm bunları takip etmek eğlenceli olabilir, takdir toplayabilir.